• Verbindt ondernemers met investeerders

  standaard

Biologische kwekerij ter overname, actief in nichemarkt (ref: 1910A)

De aangeboden onderneming bestaat al ruim 36 jaar en is door de huidige ondernemers destijds vanuit hun idealistische gedrevenheid opgestart. Het betreft een mooie en interessante biologisch kwekerij die actief is in een nichemarkt.

De biologische markt is een groeimarkt hetgeen de onderneming ook merkt, aangezien het “uit zijn jasje” is gegroeid. Het vers-assortiment wordt zelf ontwikkeld en in eigen bedrijf gekweekt en verpakt, waarna het voornamelijk aan de groothandels en wederverkopers in Nederland en België wordt verkocht. Via de eigen webwinkel wordt een groot deel van het droge assortiment verkocht.

Naast de beide ondernemers werken er 7 vaste medewerkers en 12 oproepkrachten (totaal circa 8 FTE) in de onderneming. De kennis en kunde is hierdoor deels binnen de onderneming geborgd en niet geheel afhankelijk van de ondernemers. In 2018 bedroeg de omzet circa € 550/k met een EBIT van circa € 100/k. Over geheel 2019 zal naar verwachting de totale jaaromzet uitkomen boven € 600/k en de verwachting is dat deze positieve ontwikkeling zich de komende jaren zal voortzetten.

Ondernemers bereiken binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd, hetgeen de reden is dat ze deze onderneming wil verkopen. Wel is de ondernemer bereid om de komende 2 a 3 jaar binnen de onderneming werkzaam te blijven om zodoende zijn kennis en kunde aan de potentiële koper over te dragen. 

De verkopende partij wil de volledige onderneming verkopen, welke bij voorkeur middels een activa-passiva transactie dient plaats te vinden. De onderneming kan het beste worden verplaatst naar een nieuwe locatie, waardoor het voor strategische partijen of een andere potentiële koper (MBI’er) interessant is om deze onderneming over te nemen en op een nieuwe bedrijfslocatie geheel opnieuw neer te zetten, dan wel te integreren binnen een bestaande (biologische) onderneming. Hierdoor zal de onderneming beter tot zijn recht komen. Aangezien bijna alle medewerkers wel op korte reisafstand van de onderneming wonen, is het wel wenselijk dat de reisafstand voor hen acceptabel blijft. De huidige locatie kan eerst voor 2 of 3 jaar worden gehuurd van verkoper om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. 

De overnamekandidaat dient te beschikken over (aantoonbaar) voldoende financiële middelen. De overnameprijs is op aanvraag.

Indien u geïnteresseerd bent, neemt u contact op met Marcel Annema van BANKK Bedrijfsovernames, tel 06 24681628 of mail marcel@bankk.nl.  

Er is een Verkoopmemorandum beschikbaar welke (na afstemming met verkoper) verstrekt kan worden na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring.

 • Biologische kwekerij ter overname, actief in nichemarkt (ref: 1910A)

  De aangeboden onderneming bestaat al ruim 36 jaar en is door de huidige onder...

  Lees meer
 • Financiering van het Nederlandse bedrijfsleven.

  Door de Rijksoverheid is recent een onderzoek gepubliceerd naar de financieri...

  Lees meer
 • Het is het ultieme verkoopmoment om uw bedrijf te verkopen!

  Heeft u hier al eens over nagedacht, maar nog geen verdere stappen ondernomen...

  Lees meer
 • Riemer en Marjoleine Lap, Foveo Zorg te Nij Beets

  "Foveo kan als onderneming met een gerust hart verder!"

  Riemer en Marjoleine Lap, Foveo Zorg te Nij Beets

  Meer reacties
 • Louis en Charlotte Oudshoorn, De Kan Hoeve

  "Nu kunnen we weer met veel plezier ondernemen!"

  Louis en Charlotte Oudshoorn, De Kan Hoeve

  Meer reacties
 • Oscar Poelsema, Poelsema Veldwerk

  "Unieke combinatie van kennis en ervaring bij bedrijfsovernames."

  Oscar Poelsema, Poelsema Veldwerk

  Meer reacties
 • Wilt u uw ervaring over BANKK ook met ons delen?

  "Uw ervaring met BANKK?"

  Wilt u uw ervaring over BANKK ook met ons delen?

  Meer reacties

Site door: webdesign drachten